A hajó A támogatók Versenyek Galéria

Versenynaptár

2008. augusztus 23-24.Sony Ericson - TECON Kupa

2008. augusztus 16.Tabu-Alkotmány Kupa

2008. augusztus 1-6.Nagyhajós Bajnokság, Audi Kupa

2008. július 26-27.WESTPORT Kupa (Spari) pályaverseny

2008. július 18-20.T-Mobile Nagydíj - Kékszalag

2008. július 12-13.EGIS Kupa

2008. június 22.Hamis szalag

2008. június 21.NJL Nagydíj Fehérszalag

2008. június 13-14-15.Honda Ügyvéd Kupa

2008. június 7.Merkantil Bank Kupa

A legfrissebb galéria

A hajó története

A Sirocco 75 m -es Schärenkreuzer (Balatoni cirkáló/E) típusú hajó. Terveit Hankóczy Jenő irányításával Wágner Imre készítette. Az európai színvonalú magyar hajógyártás e kiemelkedő alkotását a Balatonfüredi Hajógyárban 1944-ben Big Boy néven kezdték építeni, de a háború miatt csak 1947-ben készült el. Ebből a típusból összesen három épült, 1944-ben a Nemere II. - a jelenlegi Kékszalag-csúcstartó - , a Big Boy 1947-ben, és harmadikként a Lillafüred.

Tovább >>

Nagyhajós Bajnokság, Audi Kupa

A vitorlás versenyzők körében mindig kiemelkedő esemény az évenként megrendezendő Bajnokság.

A Sirocco legénysége számára különösen fontos volt az idei versenysorozat, mert a megújult hajóval 5. alkalommal "úsztak" rajthoz. Az előző négy évben mindig sikerült a bajnoki címet megszerezni az Összevont Cirkáló osztályban.

7 hajó nevezett az osztályban, mert idén csatlakozott az osztályhoz a Rabonbán és a Glória is.

A verseny első napján szélcsend miatt nem indítottak futamokat, de az időjárás jóvoltából később sikerült mind a hét tervezett futamot lebonyolítani.

Mint a lovas versenyeknél a paripák a verseny izgalmában sokszor rakoncátlankodnak, az első futamokon a kényes hercegnő, a Sirocco sem akart engedelmeskedni a csapatnak. Hol a Spinnaker indult fel a kelleténél korábban, kötelével megdolgozva idomítói kezét, hol beleszeretett a bójába és hozzádörgölődött. Ezért persze büntetőkört kellett teljesíteni.

Ilyen körülmények között az első futamot második, a második futamot első, és a harmadik futamot harmadik helyen teljesítették.

A kezdeti lámpaláz után, összeszokott a csapat és a hajó, és a további négy futamban sikerült első helyen végezni.

Azért nem volt könnyű dolga Cimbinek és csapatának. Az igazi ellenféllel a Nemere II-vel vívott párharcban, folyamatosan küzdeni kellett. Időnként csak ügyes manőverrel sikerült eléjük kerülni.

Végeredményként első helyen a Sirocco 7 ponttal, második helyen a Nemere II 10 ponttal és harmadok helyen a Kishamis végzett 20 ponttal.


Mivel az első futamban a Nemere II. győzött, idén ők vehették át a Tóth László emlékdíjat.

Íme a díjaink:

      

Cittel Lajosnak és az új felállású csapatának gratulálunk, hogy megőrizték az Összevont Cirkáló osztály bajnoki címét, immár ötödik alkalommal!